Ett fastighetslån är bra vid husbygge

Planerar du att bygga en fastighet eller kanske renovera en? I så fall kan du behöva ett fastighetslån. Ett sådant gör det möjligt för dig att genomföra ditt projekt. Ett fastighetslån passar dig som företagare och entreprenör och som planerar att bygga nya fastigheter eller renovera de du har.

Så tar du ett fastighetslån

För att kunna bygga eller renovera hus krävs en hel del pengar och de flesta har inte möjlighet att hosta upp egna pengar för att finansiera projektet. Därför behövs ett fastighetslån. För att få ett fastighetslån behöver du pantsätta fastigheten i fråga eller någon annan fastighet som då används som säkerhet för lånet. Det går även bra att pantsätta aktier eller själv gå i borgen. Det ökar chanserna att få lånet, men man är aldrig garanterad ett lån trots den typen av säkerheter. Det är alltid långivaren som bedömer hur säkert det är att låna ut pengar till dig som låntagare, men ju bättre säkerheter du kan pantsätta, desto större är chansen att du får lånet.

För att ansöka om ett fastighetslån kan du kontakta en traditionell bank eller en bank online som tillhandahåller fastighetslån. Sedan lär du få gå på möte hos banken och prata igenom din och företagets ekonomiska situation.

Använd lånet rätt

När du fått ditt lån så är det dags att börja bygga. Lånet är tänkt som en investering och bör därför i slutändan kunna betala tillbaka lånet. För att lånet ska bli en investering gäller det dock att använda pengarna rätt och det bör man ha funderat ut innan man ansökte om lånet. Oftast vill nämligen banken ha en tydlig plan över hur lånet ska användas så att de kan ge sitt godkännande, men sen gäller det att följa den planen när man väl har fått lånet. Förutsatt att banken gillade byggplanen, är det garanterat ett sätt att säkerställa att byggprojektet kommer löna sig längre fram. Ta gärna hjälp av rådgivare för att få reda på hur ni säkerställer att byggprojektet blir en investering i slutändan. Det är viktigt att inte ta några risker med den typen av projekt.