Hyr coworking space i Stockholm under byggnadstiden

Det kan vara svårt att jobba mitt i en arbetsplats. Att ha Zoom-möten medan någon bankar i byggnaden och koncentrera sig på detaljer medan det låter i rummet bredvid. Vare sig det är företaget eller huset hemma som du bygger om, så är det smart att hyra ett coworking space under tiden.

Hitta ett coworking space i Stockholm

En stor fördel med att bo i Stockholm är att du alltid kan hyra en stol eller ett kontor för en dag eller ett år utan problem. Ni håller på att bygga om huset och du driver företag hemifrån. Eller så behöver företagsbyggnaden renoveras eller byggas ut. Det kan handla om allt från en vecka till ett år. Då är det skönt att arbeta på ett kontorshotell. Du behöver inte störas av ljud eller byta rum utifrån var byggfirman behöver arbeta. Det är även mer effektivt för byggarbetarna att få arbeta ostörda. Win-win för båda parter. Du hittar ett coworking space i Stockholm nära dig på Workaround som har nästan 500 olika arbetsplatser att hyra ut.

Bygga hemmakontor

Om du driver företag hemifrån kan det vara smart att verkligen skapa en bra arbetsplats. Visst kan du sitta på ett mindre kontor bredvid sovrummet, men ju mer genomtänkt och större kontor du har, desto bättre kommer du att jobba. Förutom att det känns mer professionellt att ha arbetsrum med besöksstolar, soffa och kaffemaskin, än att bjuda klienter på kaffe i köket. Det är många företagare som efter ett tag bygger ut huset för att få ett riktigt kontor. När du ska bygga ut kan det vara smart att även kolla upp möjligheterna att hyra ut ett kontor till en annan företagare. Just nu är ditt kontor 20 kvadratmeter och du skulle vilja bygga ut det till minst 35-40 kvadratmeter. Att bygga 15 kvadratmeter till är inte den stora kostnaden när du redan är igång. Under byggtiden kan både du och den eventuella andra företagaren hyra plats på ett coworking space i närheten.

När du ska bygga hemmakontor kan det vara klokt att tänka på hur ditt företag kommer att utvecklas i framtiden. Är det smart att kunna köra bil ända fram till dörren för att lasta av varor? Om du har tillverkning, även om det är mindre saker eller dropshipping, så vill du att det ska vara lätt att skicka iväg paketen.

Bygga ut företaget

Det är spännande att expandera så mycket att du behöver bygga ut företaget. En särskild känsla att först fatta beslutet och sedan få lånet. Se hur arbetet fortskrider. Förutom själva byggtiden då. Det finns få saker som visar att ett företag utvecklas och växer som att behöva bygga ut och anställa fler personer. När ni ska bygga ut kan det vara klokt att tänka igenom huruvida ni bara ska bygga ut den befintliga byggnaden eller hitta en annan tomt och bygga helt nytt. Om du driver företaget i en äldre lite nedgången byggnad blir skillnaden mellan att bygga ut och att bygga nytt inte alltid så stor.