Tre hus du kan bygga själv

Gillar du att bygga saker? I så fall skulle du i praktiken kunna bygga ett hus helt själv. Åtminstone lite mindre hus, såsom ett hönshus. Att bygga ett eget hus är ett projekt som kan engagera hela familjen och det är ett projekt som kan vara till glädje under många år framöver. Här nedan får du tips på tre hus du skulle kunna bygga själv.

Bygg ett hönshus

Det har blivit allt mer populärt att ha höns, oavsett om man bor på landet eller i stan. Men om man har höns måste man ha ett hönshus. Hönshuset är till för att hönsen ska ha någonstans att vila och känna sig säkra. På natten ska man låsa in hönsen i hönshuset så att inte rovdjur, som räven, kan komma åt hönsen. Det finns färdiga hönshus att köpa men man kan lika väl bygga ett eget hönshus. Eftersom hönshuset är ett väldigt litet och enkelt hus, är det perfekt att bygga själv. Det viktigaste med ett hönshus är att det är isolerat så att det är beboeligt även på vintern, att det har smarta öppningar på fram och baksida och att det går att låsa det ordentligt. Tänk på att hönshuset måste kunna rengöras på ett enkelt sätt så se till att bygga det på ett sätt som tillåter det. Bygg till en liten inhägnad uteplats till huset som hönsen kan vara på om du inte vill att hönsen ska gå helt lösa.

Bygg ett växthus

Mångas dröm är att ha ett eget växthus att odla saker i. Ett växthus gör det möjligt att odla mer och tidigare på året, vilket gör det enklare att både så från frö och att hålla växterna vid liv längre. Det finns många företag som bygger växthus, men det är enkelt att sätta upp ett växthus själv. Huset levereras med alla delar, likt ett pussel, och det enda man själv ska göra är att montera upp det. Följ bara anvisningarna för att få huset på plats på nolltid. Sedan är det bara att njuta av ett alldeles eget växthus.

Bygg en lekstuga

En lekstuga är ett annat litet hus som man kan bygga själv. Då huset, precis som hönshuset och växthuset, bara kräver väggar, golv och tak för att bli komplett, är det väldigt förlåtande om det skulle bli fel under byggprocessen. Att bygga en lekstuga är en perfekt aktivitet att försöka få med barnen på. De kan vara med och skruva, hamra och måla på stugan och under tiden lär de sig en hel del om hur man bygger. Barnen kommer garanterat att känna sig stolta när lekstugan är på plats och det är även ett minne de kommer minnas för livet. När barnen växt upp och inte använder lekstugan längre är den förmodligen i dåligt skick. Då kan man använda den till att förvara grillen, trädgårdsdynor eller trädgårdsredskap i istället. Är den i riktigt dåligt skick kan barnen istället hjälpa till att riva stugan så att cirkeln sluts.