Tre sätt att investera i fastigheter

För dig som funderar på att investera i fastigheter finns det olika sätt att gå tillväga. Du kan till exempel bygga en fastighet som du själv bor i länge och som både blir en investering och din bostad. Men du kan även använda dig av Tessin om du vill slippa att själv bygga och göra grovjobbet.

Att investera i fastigheter – så gör du

Fastigheter är på många sätt en säker investering och därför är det många som väljer att investera i just fastigheter. Men måste man bli fastighetsägare för att kunna investera i fastigheter? Nej, det måste man inte och det finns många olika sätt att investera i fastigheter. Beroende på ens egna preferenser är det bara att välja det sätt som passar en själv bäst. Här får du tre exempel:

  • Bli fastighetsägare.

Många som investerar i fastigheter väljer att bli fastighetsägare. Det kan antingen innebära att man köper en fastighet för eget bruk och/eller att man köper en eller flera fastigheter som i första hand hyrs ut till hyresgäster. Fastigheterna renoveras då oftast för att höja standarden innan hyresgäster kan flytta in.

  • Investera via nätet.

Man behöver inte bli fastighetsägare, med allt vad det innebär, för att investera i fastigheter. Istället kan man gå ut på nätet och besöka Tessin som lägger ut diverse byggprojekt att investera i. Själva konceptet går ut på att du som investerare går in med kapital i diverse planerade byggprojektet och tillsammans med andra investerare hjälper ni till att finansiera projektet från början till slut. På så vis blir du som investerare en delägare i projektet. Fördelarna med det är att du bara behöver gå in med dina pengar i projektet samt kan satsa på olika projekt samtidigt. Allt annat tar någon annan hand om. Lättare än så kan det knappast bli att bli fastighetsägare.

  • Bygg nytt själv.

Ett tredje sätt att bli fastighetsägare är helt enkelt att köpa en tomt och bygga en fastighet från grunden. Det är nog det mest komplicerade sättet och kräver mycket tid, energi och pengar. Fördelen med det är att du får bestämma allt från början till slut och du äger fastigheten helt och hållet.