Bygga hus från grunden – att tänka på!

Att bygga ett eget hus från grunden är något som många drömmer om. När du bygger ett eget hus har du möjlighet att förverkliga alla dina drömmar och idéer. Du kan således bygga ett hus som kommer att skänka både livskvalitet och glädje till hela din familj och under många år framöver.

Husplacering

Se till att du placerar huset på ett sätt så du utnyttjar marken bäst. Hur ser det ut? Är det sluttande terräng eller är den brant? Hur stor yta har du att arbeta med och finns det några bestämmelser för nyttjandegraden?

Bygg energieffektivt

Det är viktigt att din bostad blir både miljövänlig och energieffektiv, samtidigt som det inte får påverka bruksvärdet. Satsa gärna på fönster med lågt U-värde och som har en bra värmeisolering. Du kan även använda dig av tjockare väggar på huset såväl som djupare fönsternischer.

Ljusinsläpp

Ett hem som är mörkt och murrigt kommer vara svårt att trivas i och därför bör du alltid ta hänsyn till ljusinsläppet. Se till att det finns ordentligt med fönsterytor och glas, utan att grannar får för mycket insyn. Här är det viktigt att du även tänker på värme såväl som solskydd, så att hemmet inte blir en bastu under sommarmånaderna.