Vanliga renoveringsmisstag att undvika

I Sverige finns det få saker som är lika populära och trendiga som att renovera hemma. Ja, sanningen är faktiskt att det har blivit en renoveringsboom som aldrig verkar gå ur tiden. Jämför vi nu med då är det tydligt att fler och fler väljer att göra om i sina hem. Det kan bland annat bero på att ROT-avdraget gör det möjligt att sänka kostnaderna, men det kan också handla om att vi har det bättre ställt idag till skillnad från förr.

Ytterligare en orsak till renoveringsboomen är möjligheten till inspiration. Idag kan man hämta inspiration från både bloggar, inredningsmagasin på nätet, byggsajter, fotosidor, sociala media och mycket mer. Det har helt enkelt blivit lättare och mer motiverande att fräscha upp sin bostad. Att det har blivit lättare att få inspiration innebär dock inte att renoveringen kommer att gå smidigt till och sanningen är att det finns ett flertal fallgropar som de allra flesta hamnar i – och som du har möjlighet att undvika!

Vanliga renoveringsfallgropar

Har du renoverat många gånger tidigare har du säkerligen lärt dig ett och ett annat genom åren, men för dig som ska renovera för första gången har vi listat några av de vanligaste fallgroparna som är lätta att undvika – om du vet vilka de är.

Brist på kunskap – Sätt inte igång med en stor och omfattande renovering om du inte har kunskap och erfarenhet för att klara av renoveringens alla moment. Till synes kan det se väldigt enkelt ut att byta kakel eller golv, men det är ett arbete som kräver både kunskap och tid.

Slarv! – Det är lätt att slarva när man gör jobbet själv, men slarv är något som du absolut bör undvika. Skapa inte genvägar som du fuskar dig igenom bara för att du vill bli klar med arbetet mycket snabbare. Det kommer troligtvis bara leda till ett dåligt och ohållbart resultat.

Renovera utifrån din budget – Att renovera utan ekonomin i åtanke är en mycket vanlig (men också farlig) fallgrop. Bara för att din granne har satt in en marmorskiva i köket innebär det inte att din budget kommer att hålla för samma typ av material eller arbeten. Sätt budgeten tidigt och se till att hålla dig till denna i så stor utsträckning som det går.