Fixa rätt belysning till husbygget

Det finns mycket att tänka på när du bygger ditt eget hus. Oavsett om det är du själv som har ritat huset eller en arkitekt behöver du vara med i beslutandeprocessen gällande till exempel var belysningen ska placeras i det nya huset. Detta kräver ett noga övervägande i varje rum för att undvika slarv som kan ställa till med problem senare i byggprocessen. När det gäller belysning finns det en hel del att tänka på. Läs mer här.

Satsa på industriarmaturer i garaget

När du är i full färd med att bygga ett nytt hus är det här med var uttag till belysningen ska placeras viktigt att fundera över. Förutom vanliga lampor till huset kan det vara en riktigt bra idé att välja industribelysning i form av industriarmaturer i till exempel källare och garage. Hos lightbysweden.com finns ett stort utbud av industriarmaturer till förmånliga priser. Är du ute efter industrikänsla i till exempel köket kan du använda industriarmaturer över diskbänk och arbetsytor. Det gäller bara att se till att ljuset inte blir för skarpt.

Olika sorters belysning

Oavsett om du bygger ett nytt hus eller inte är det viktigt att se till att lysa upp hemmets alla rum på rätt sätt. I vardagsrummet vill du kanske kunna dämpa ljuset efter behov och här kan en dimmer vara till stor hjälp. När det gäller köket behöver du även tänka på att se till att det finns tillräckligt många uttag för både lampor och köksmaskiner. Förutom att välja rätt lampor för att få ljus i ditt hus kan du också planera tillräckligt många fönster i ditt husbygge för att maximera naturligt ljus och ljusinsläpp. Med ny teknik har det dessutom blivit möjligt att välja smarta lampor till ditt hem. En så kallad smart lampa fungerar nämligen både som högtalare och lampa på samma gång.